De gjør fastfood på en ny måte, med norske råvarer og internasjonale planer. Verdens beste kokk i 2009, Geir Skeie, har kledd laksen i burger, wraps og bowls. Etter at han vant europeisk Bocuse d’Or i 2008 og internasjonalt i 2009, var målet hans nådd i en alder av 29 år. Neste mål er å bringe laks til hele verden ved å åpne minst 1000 Pink Fish-restauranter.
– Pink Fish er et norskutviklet sjømatkonsept med “Fast casual food”, som vil si at vi skal servere god mat raskt med ferske råvarer, forteller økonomisjef i Pink Fish Stein Eriksen.
Skalerbarhet har vært helt sentralt ved vårt valg av økonomisystem.Stein Eriksen
Økonomisjef i Pink Fish
Skalerbart til hele verden
Nå når den første Pink Fish-restauranten er åpnet utenfor Norges grenser, i Singapore, flyter de mot målet om å nå alle verdens havner. Siden starten i november 2017 har det vært god flyt. De valgte Finago som system for sin plan om å ta det internasjonale markedet. Knapt halvannet år senere har den norske laksen og bedriften nådd Asia.
– Hva hadde skalerbarhet å si for deres valg av økonomisystem?
– Skalerbarhet har vært helt sentralt ved vårt valg av økonomisystem. Det har ligget i bunnen som en del av grunnmuren vår. Vi skal ha mange restauranter både i Norge og internasjonalt, og da er det utrolig viktig at vi kan vokse i vår ordinære drift uten at det krever oppbygging av store administrative ressurser, sier økonomisjefen.
Integrasjonsavhengig
Å integrere tradisjonell norsk kvalitetsfisk med internasjonale favoritter er litt av cluet for Pink Fish. Integrasjon er også cluet for å få til den raske utviklingen de har fått til.
– Hvilke integrasjoner er de viktigste for dere?
– Vi bruker mange ulike systemer som er integrert med hverandre. De ansatte logger seg inn i vaktplansystemet vårt, hvor alle timer og vakter føres opp. Dette er integrert med Nettlønn som henter timene ut fra vaktplanen som grunnlag for lønnsutbetaling. Nettlønn er igjen integrert med Finago hvor hele bokføringen, regnskapsføringen og grunnlaget for lønnsutbetaling skjer, sier Eriksen.
Rask mat og rask regnskapsføring
Mottoet deres sier at de skal ha “god mat kjapt, ikke bare fastfood”. At det går fort å lage maten hos Pink Fish betyr ikke at kvaliteten er annet enn verdensmester-stil. Det samme gjelder for Finago; det er raskt og enkelt å få oversikt over regnskapet, timelister og vaktplanlegging, men det går ikke på bekostning av kvaliteten og effektiviteten i selskapet. Snarere tvert imot.
– Finago opplever jeg som et veldig godt og effektivt system å jobbe i. Jeg håndterer nå selv de aller fleste rollene i løsningen. Det er små marginer i vår bransje, og vi har ikke råd til å ha store overhead-kostnader. Da blir skalerbarhet og effektivitet i systemet utrolig viktig, sier Eriksen.
Book en demo
Ønsker du å se systemet i aksjon med egne øyne? Velg et tidspunkt som passer deg i kalenderen så viser vi deg en skreddersydd demo av løsningene våre.
Book et møte med salg
Nysgjerrig på hvordan løsningene våre kan støtte din virksomhet?
Fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg snarlig via e-post for en uforpliktende samtale.